Norhem Sky Sommar Lan 2016

2016-01-15, av Mikael

splash_hemsida

När ESA 2016 börjar närma sig sitt slut, drar Northern Sky igång sitt tredje sommarlan. En hel helg med gaming i Fortnox Arena. Nu satsar vi ännu hårdare och kör fler turneringar och vår största prispott någonsin : 12.000 kr:

– CounterStrike
– Hearthstone
– Rocket League
– Overwatch

Naturligtvis kommer vi även köra våra Black Hole-turneringar.
mer info på www.northernsky.se

Orolig förälder?

Är du förälder till en ungdom som utövar mycket E-sport? Känner du att du har dålig koll på vad som sker på ett lan? Tror du bara att man dricker Jolt Cola, sitter uppe hela nätterna och har svårt att prestera på jobb/skola dagarna efter? Läs isåfall här om hur vi på Northern sky ser på E-sport och hur vi lägger stor vikt på våra värdeord Prestation, Information och Kontroll.

Prestation står för att vi vill få fram nya stjärnor inom E-sport. För att lyckas med detta krävs träning, strategi, rätt kost, vila och fokus. Under våra lan har vi inga tävlingsmoment under natten, vi rekommenderar istället våra deltagare att sova ordentligt så de kan prestera dagen efter. Vi ordnar även bra mat, i form av husmanskost från närliggande restauranger, som går att förbeställa när man anmäler sig till våra lan. Vidare så vill vi att deltagarna skall börja tänka i föreningstermer och sätta upp egna träningsrutiner, strategier och ha en plan på hur de kan utvecklas på rätt sätt inom E-sport. Allt detta har vi kunskap om och stöttar våra deltagare i.

Information står för att vi vill informera om vad som sker inom E-sporten och vad det är Era barn/ungdomar sysslar med när de utövar E-sport. Vilka spel är bra i vissa åldrar? Hur går spelen till? Vad betyder termerna och språket som våra barn/ungdomar använder? Finns det E-sport som jag som förälder kan utöva? Vart börjar jag? Det är några frågor som vi gärna svarar på. Under information kan Ni hitta ett telefonnummer som Ni alltid kan ringa för att få svar på Era frågor.

Kontroll står för att vi vill lära våra deltagare att kontrollera sitt spelande istället för att spelandet skall kontrollera deltagaren. Att ta pauser, rätt ergonomi och bli både en bättre deltagare samt medmänniska. Att kunna ta förluster och vara ödmjuk vid seger är även viktigt för oss.

Att tänka på inför vårt lan

Northern sky anordnar lan och vi sätter stort fokus på prestation, information och kontroll. Här är lite viktiga punkter att tänka på innan du beger dig till ett av våra lan.
Vi rekommenderar samtliga deltagare att äta och dricka ordentligt. Vätska är särskilt viktigt eftersom det kan bli varmt i lokalerna. Så se till att alltid ha en flaska vatten hos dig.
Maten är också viktig så deltagarna får i sig energi för att kunna prestera på bästa sätt. Därför har vi ordnat så man kan köpa bra och energirik mat på en närliggande restaurang, till vettiga priser.

Vi rekommenderar samtliga deltagare att sova under våra lan. Sömn är ett grundläggande behov som vi människor har för att kunna fungera ordentligt. Får man inte tillräckligt med sömn så kan man inte prestera och kropp och hjärna kan till och med ta skada. Därför lägger vi inga tävlingsomgångar under natten utan det finns gott om tid att få sömnbehovet avklarat, så deltagarna kan prestera ordentligt även under dag 2.

Om du någon gång under ett lan känner dig yr eller illamående, ta direkt kontakt med personalen i Northern sky. Vi är utbildade i första hjälpen och har enklare läkemedel tillhands.
Om du behöver någon specifik medicin, berätta gärna det för personalen innan lanet börjar, så vi har all nödvändig information hos oss.

E-sportstillbehör

 • Dator
 • Skärm
 • Samtliga kablar
 • Tgb, mus och musmatta
 • Headset eller hörlurar (inga högtalare är tillåtna)
 • Nätverkskabel på minst 10 m
 • Buntband och tejp för att kontrollera dina sladdar
 • Mobiltelefon eller annan digitalkamera för att kunna dokumentera och dela dina upplevelser på Northern Sky gaming tour
 • Grendosa med så många uttag som du behöver, du får ett uttag av Northern Sky
 • Strömsladd
 • Ficklampa för att kunna hitta i mörkret
 • USB-minne
 • Drivrutiner och programvara som kan behövas.

 

Deltagartillbehör

 • En extra omgång kläder
 • Sovsäck
 • Liggunderlag eller luftmadrass
 • Kudde
 • Tandborste och tandkräm
 • Deo
 • Huvudvärkstabletter
 • Öronproppar
 • Handduk
 • Eventuella mediciner du kan tänkas behöva