SCHEMA Runstenens Gala 2017

2017-06-01, av Mikael

SCHEMA

Gala för alla som lever i utanförskap

Med Rock och Föreläsningar

Hörby i Ernst Ahlgrens parken 2017-08-26 med start kl 11,00-01-00

Vi kommer att live streama hela galan på vår facebook (Förbundet Runstenen) och ha insamling på vår Bankgiro:nr 269-5252 eller Swish Konto: 1231224021

Vi vill inte ha barn som känner sig misslyckad och utanför på grund av en funktinsnedsätning så hjälp oss så vi kan hjälpa dem

 

 

 

 

Föreläsningar

11,00 Runstenen föreläser om sin förening

Så startade vår förening och så fick vi vårt namn.

2003 gick ordförande med i en annan förening, med 14-15 medlemmar.

På ett möte där, blev han invald som ordförande i denne andra förening , -2007 hade de ökat till nästan 400 medlemmar.

Han kom underfull med att det inte fanns samma önskemål om var den föreningen skulle lägga sin energi , som att till exempel; arbeta med mässor och hjälpa skolor, familjer, barn och ungdomar.

2006 kom kontaktakten med Ragnar Wiik, från Foteviken,, som viking, han var,, och föreläste på en av våra mässor..

Han berättade hur vikingarna satt o ristade runskrift, men berättar, att även redan då så hade dom också en massa stavfel, precis som vi som har dyslexi…..

Vi hade fler sammankomster därefter, med vikingarna och andra aktiviteter på våra läger, fick till exempel lära oss och laga mat i grop som vikingar gjorde. detta tyckte vi var väldigt intressant och att man redan då kunde härleda dyslexin.

Sen bar det sig inte bättre än att vi bröt oss ur den föreningen och satt och funderade på ett nytt namn på den nya föreningen, och efter många förslag på namn, så kom vi på historien om Runstenen och då tyckte vi att det var ett passande namn på den nya föreningen därav denna historia så kom Namnet Runstenen och startade 2008-01-16

2 grejer togs med; ungdomsläger samt att göra mässor.

Vi ville skapa en familj, där alla är välkomna vi har stor erfarenhet av dyslexi och npf.

Npf är en förkortning på neuropsykiatriska funktionshinder såsom ADHD, ADD med flera.

Men redan 2007 -07 starta vi ett samarbete med fler andra föreningar, och som en studiedag 2008-08-15,16 hade en föreläsning för 250 lärare som i genomsnitt fick betyget 5 av 5 möjliga av alla lärarna, de är så vi tänker fortsätta arbeta att utbilda både skolor och familjer.

 

Från och med 2014-02-14 utvecklade vi föreningen, där vi för närvarande står på 4 ben som består av dyslexi, e-sport, skateboard och ett räddningscenter för papegojor.

Vi är öppna för fler ben i vår förening, medlemmar är välkomna med intressen och förslag.

2017 på årsmötet gick vi med i en Riksorganisation som heter Funkibator

Tar Emot medlemskap

BIKE RUN

11,30 Startar även Runstenens Bike Run med 100 Kr per deltagare. Och alla andra som kommer till galan får också gärna läga en slant vi gör denna Gala som en insamlings gala. För alla som lever i utanförskap och vi kommer helatiden beräta hur mycket vi har fått in. Och dessa pengar kommer att gå till att starta upp hella vår verksamhet i semincentralens lokaler i Hörby. Men det är till för alla i skåne och går detta bra så kan vi så småningom kanske öppna upp på fler ställen i landet. 

 

 

11,30 Aenglen Englund

Att bygga världar

Som fantasyförfattare står man inför en enorm utmaning när det kommer till att skapa en trovärdig värld som ens historia ska utspelas i. Föredraget handlar om processen bakom världen och samhället i Gainea, och om vilka fällor som man lätt kan hamna i när man skriver.
och har även

 

Efterliv: Ett digitalt arv

En föreläsning om allt som finns kvar när vi inte längre gör det.

Vad har vi för möjligheter att ta hand om en anhörigs Facebookprofil? Hur kan vi få tillgång till bilder och dokument? Och vad kan vi göra för att förbereda oss själva?

Föreläsningen Ett digitalt arv är en känslosam och personlig resa genom förlust i vårt digitala samhälle.

Mer information finns på efterliv.se.

Övriga ämnen

  • Internet, sociala medier och digitalisering
  • E-sport och gaming
  • Entreprenörskap

Vill du veta mer eller boka ett föredrag? Hör av dig till bokning@aengeln.se.

signerar böcker Efteråt

 

12,30 Funkibator

Namnet Funkibator är ett påhittat namn som kommer från orden funktionsnedsättning och inkubator. Funkibator arbetar för att skapa en så gynnsam miljö för personer med funktionsnedsättning som möjligt – verksamheten har en inriktning mot rörelsenedsättning, synnedsättning, neuropsykiatriska diagnoser samt många olika sorters dolda nedsättningar. Medelåldern på medlemmarna är lite lägre då stört fokus ligger på barn, ungdomar och unga vuxna. Dock finns inga gränser vilka diagnoser, vilka åldrar, var man bor eller vem man är. Vi välkomnar helt enkelt alla som vill hänga med och ha kul. Inom Funkibator ligger stort fokus på ett digitalt arbetssätt – här utvecklas ständigt nya idéer, metoder och verksamhetsområden. Funkibator genomsyras av tanken att alla ska få föra fram sina åsikter och synas – tankar, idéer och engagemang ska komma underifrån. Här ska var och en kunna sätta sin prägel, påverka och göra just det som den tycker är kul och givande!

signerar böcker Efteråt

 

 

13,30 Kim M Kimselius

Kim M. Kimselius började skriva sina första alster redan som åttaåring och drömde redan då om att bli författare. Hon skrev en liten bok som hon fortfarande har i sin bokhylla, kasper dock pjäser, små noveller och en hästtidning. Sedan gav hon sig på längre berättelser, men kände att tiden ännu inte var mogen för att visa fram det skrivna, utan lade dem i byrålådan.

Klicka här för att komma till Faktarutan om Kim!

Med debutboken Tillbaka till Pompeji blev drömmen verklighet. Boken gjorde dundersuccé vid sin utgivning, vilket resulterade i stor uppmärksamhet från massmedia: TV, Radio och tidningar. De kallade henne för ”Blekinges Astrid Lindgren”. Något som Kim tog till sig med blandade känslor. Visst var det fina, roliga ord, men också tunga, ansvarsfulla och alltför stora, i Kims tycke. ”Det finns bara en Astrid Lindgren”, säger Kim och i nästa andetag avslutar hon med: ”Men jag hoppas att jag blir en lika fin och beundransvärd människa som hon”.

Med boken Jag är ingen häxa upprepade Kim M. Kimselius den succé hon gjort med sin första bok. Även denna bok blev uppmärksammad i massmedia och resulterade i många föreläsningar landet runt i skolor, bibliotek

signerar böcker Efteråt

14,00  Svensk Talteknologi

Vår vision

Svensk TalTeknologi underlättar skolgång, arbetsliv och vardag för alla som läser och skriver.

Vår vision är att ingen elev ska lämna skolan utan att kunna läsa eller skriva.

Våra kunder

Till våra kunder hör: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, hjälpmedelscentraler, kommuner, landsting, skolor, privatpersoner och företag.

Vi är stolta över

– Årets företagare i Karlshamn 2009

– Årets företagare i Blekinge 2010

– Nominerad till årets företagare i Sverige 2010

– Nominerad till Ernst & Young Entrepreneur of the Year 2010

– Elevsajten, nådde mer en 1 miljon unika elever 2014. Elevsajten är nu ersatt av

Skolon

– Talsyntesen ClaroRead finns nu som standard i mer än hälften av Sveriges alla kommunala skolor

– Grundare och sponsor av Dyslexipriset

 

Utbildning

Vi kan erbjuda ett flertal olika utbildningar. Vi erbjuder individuell utbildning eller i grupp, på plats eller hos oss. Innehållet i utbildningarna är skräddarsytt efter de behov och möjligheterna som kunden har och önskar.

signerar  Efteråt

15,00 Anne-Maj Andersson

Anne-May Andersson, dyslexipedagog på Komvux i Olofström, menar att det är oerhört viktigt att få bort fördomarna om funktionshindret dyslexi.
– Fördomarna är enormt starka mot dem som inte kan läsa och skriva. Dyslexi är överhuvudtaget inte kopplat till intelligensen.

Anne-May Andersson har endast hand om dyslektiker som gått ut gymnasiet men det har hänt och det händer att elever kommer som inte fått gå igenom en utredning om deras svårigheter att läsa och skriva.
– Det är ofta ångestladdat, de har misslyckats så många gånger. Vi får börja med att lösa upp det dåliga självförtroendet först. Det är ett oerhört trauma som poppar upp. Vi tittar bland annat på filmer om andra med dyslexi.

Ställer inte diagnosen
Anne-May Andersson ställer själv inte diagnosen dyslexi men hon kan göra en utredning som eleven kan ta med sig till en logoped eller psykolog för att få en diagnos.
Förra hösten ansökte hon om bidrag från skolverkets infrastrukturmedel för vuxnas lärande. Resultatet blev att Anne-May Andersson beviljades 60 000 kronor som användes till att köpa in tekniska hjälpmedel.
– Dyslektiker kan få längre provtider, muntliga prov, kopierade anteckningar men tekniska hjälpmedel kan också användas. Till exempel textscanner, läromedel på band, C-Pen och talsynteser. Jag erbjuder ett smörgåsbord av möjligheter.

Demonstrerar talsyntes
Anne-May Andersson demonstrerar hur talsyntesen fungerar.
– Man scannar in en sida från till exempel en bok i datorn. Sedan läser en röst upp texten. Dessutom kan man köra ett rättstavningsprogram som sätter in orden i sammanhang.
Översättningspennan Quicktionary läser in text på engelska och översätter den till svenska.
– Den är ett hjälpmedel som alla kan använda egentligen. Vår uppgift är att visa vilka möjligheter som finns för dig. Det är viktigt att alla vet vad dyslexi är. Här på Holjeskolan är alla lärarna involverade.

Hon har jobbat som specialpedagog i över 30 år  

och hon och jag har en speciell historia hon ät den som hjälpte mig till var jag är i dag med minna läs o skriv kunskaper hon var min lärare från 1995-1998

signerar Efteråt

15,50 Pris utdelning Bike Run och Utstälning kategorier  PEOPLES CHOICE, LONGEST RIDE, COOLEST RIDE

 

Band som spelar här

16,10  The Generations Army 

Vi vill här från Runstenen säga att detta band är Svaret på det nya metalica bandet så vill ni se dem gratis så ta myjligheten nu för nästa gång så blir det dyrt att få se dem på Typ Sweden Rock eller något annat stort event

The Generations Army kommer från mitten av Skåne och är ett gäng på fyra unga killar som spelar fartfylld Thrashmetal inspirerad av Metallica, Slayer men även diverse NU-Metal samt punkrock band.

Och detta band söker spelningar runtom i världen så ta möjligheten att boka in dessa unga duktiga förmåger

signerar Skivor Efteråt

17,00 Mother Mersy  ett nyt band

Med influenser från Led Zeppelin, Graveyard, Queen, Aerosmith, Rival Sons och Free tar det här unga Malmöbaserade bandet, Mother Mersy, likt reinkarnerade från ett annat årtionde, oss till en musikalisk arena som doftar bluesig rock och 70-tal. 2015 singeldebuterade bandet med ”Devils´Water”, i år släpptes den efterlängtade  EP´n  “Mother Mersy”där dessa 20-åringar toppar melodi med skönt groove och rå energi”

signerar Skivor Efteråt

18,30 FRANK

TRELLEBORG. Medlemmarna i Frank är rutinerade rockrävar, men de har knappast skrotat rockdrömmen. Den 2 april släpper de albumet ”Tattoos’n’Booze” – och kickar igång rockklubben Roxy i Parken i Trelleborg.

– Det är folk som har sagt till oss att vi är äldre men låter unga, och det är en riktigt bra komplimang, säger Johan Widerberg som sjunger och spelar gitarr i bandet.

– Nu spelar vi på våra egna villkor. Upplevelsen av att vara ute på turné med sina vänner och spela på riktigt bra ställen är viktigare än att tjäna pengar, fortsätter han.

Frank föddes ur resterna av rockbandet Lovehandles. Johan Widerberg startade bandet tillsammans med gitarristen Mikael Delén.

– Jag och Micke har känt varandra sedan vi var åtta år gamla och har spelat i olika band sedan 80-talet.

Bland annat var de med i rock-SM med bandet Emerald, som förutspåddes bli Europes arvtagare.

Om Lovehandles var tung metal så är Frank mer svängig, klassisk gitarrbaserad ”AC/DC-rock”, säger Johan Widerberg.

– Det är positiv musik som jag tror är lätt att ta till sig.                

signerar Skivor Efteråt

20,00 Soulweeper

Soulweeper är ett Landskronabaserat band som bildades 2005. Bandet gjorde sig snabbt ett respekterat namn i och utanför hemstaden där de blev uppmärksammade som ett bra liveband och har spelat tillsammans med större akter som t.ex Mustach och Backyard Babies.

Efter några års uppehåll startade Soulweeper upp igen under 2014. Medlemmarna var desamma som tidigare ,dvs Pierre Andersson Ek(Bröder Glöder),Jonas Lindskog ,fotbollsproffset Jörgen Pettersson (Malmö FF , Brussia Mönchengladbach , FC Kaiserslautern , FC Köpenhamn) och Daniel Jansson Hermansdotter.

Efter att ett antal nya låtar skrivits anslöt Hans Persson(ex. Cloudscape) på sång.

I början av 2015 spelades Soulweeper`s digitalt släppta EP in i studion Handsome Hard utanför Kävlinge av Richard Larsson. Skivan består av fyra stycken egenkomponerade hårdrockslåtar med mycket riffbaserad tyngd. Bandet hade nu hittat en fast form och en musikalisk ide` som bygger på tyngd och energi i ett enkelt utformat låtsnickeri med sikte på den bredare massan.

I början av 2016 blev Robbin Säther ny trummis i Soulweeper efter att Daniel lämnade bandet. Soulweeper står nu i startgroparna att möta sin publik igen och nytt material skrivs för ett albumsläpp under 2016.

signerar Skivor Efteråt

21,30 RockKanonen

Rock Kanonen Är detta något ni vill lyssna på så kommer de den 26/8-2017

Rock Kanonen med en massa goa pågar som älskar Skåne och go rock de kommer från trelle hola och kommer att rocka rö… av er

signerar Skivor Efteråt

23,00 Agony Of Choice

Våndan av VAL baserad utanför Helsingborg, blev Sverige som bildas av de två bröderna Jean-Claude, Lloyd, början av 2010. Under hösten Daniel och Marcus gick med i bandet. Och under 2011 line-up var fullständig när David gick.

5 jun 2011, är AOCS första demo släpps, ”Ignorance is bliss” Den rymmer 5 spår. Följa Frukta åt sidan, 9 Lives, bryter du, Memory Lane.

1 jan 2012 är AOCS andra demo släppt titeln ”Låt mig ut” som innehåller 2 spår. Let Me Out & ett sista försök.

Juni 2012, är AOCS tredje demo släpptes ”Fear Förutom” som innehåller 2 akustiska spår. Memory Lane, fruktar Bortsett

Mars 2013 är AoC första EP släpptes ”Säkerhet” med 4 spår. Schacklar, Onda, Bob Steele, Shotgun Diplomati.

Januari 2015 är den andra EP släpptes ”i den röda” innehåller 6 spår, Mannylee, Tatuerade hud, Wallstreet dans, Friendly Fire, går dåligt, Parashoot

signerar Skivor Efteråt