Om fågelhemmet

listen_speakit48

 

Här är familjen på besök som lämna in Timmy

Fågelhemmet Runstenen startade våren 2009. Vi är nu fast beslutna att bygga ett större center för nödställda hobby-och sällskapsfåglar där det finns ett stort växande behov av ett sådant dropp-in center. Ett sådant center kommer att rymma alla möjliga förutsättningar för dessa fåglar redan från ankomstdagen och den dag när de kommer in i våra skyddade anläggningar. Ett sådant center är en sådan pass stor uppgift att det inte kan göras på mindre än 3-5 år och det kostar mycket pengar. Vi har börjat med att planera och ska hitta sponsorer och partners; men det tar också tid.. Behovet av att hjälpa tropiska fåglar i nöd är väldigt stort just nu, så vi kan inte vänta på att detta stora center blir klart. Vi måste göra något nu. Fågelhemmet Runstenen vill bygga mycket utrymme så vi kan ta emot så mycket som möjligt av de fåglar som behöver ett nytt hem och sedermera kan bli en av fåglarna i fågelparken

Fåglarna kommer att börja med en inslussningsavdelning dit fåglarna har levererats av sina ägare. Här ska de sitta så att vi kan observera dem regelbundet och inspekteras av personal i minst 6 veckor. Först därefter kommer de att få gå igenom till nästa stopp. En avdelning där vi tränar dem att bli mer markerad i det vilda, och mindre påverkade av människan.

Sista avdelningen är en stor voljär där fåglarna kommer att vara tillsammans med många andra fåglar som ska tränas för att lära sig att vara fåglar igen. Hela perioden varar ca. 10-12 månader innan de kan räkna med att komma ut som vanliga fåglar och kan överleva som fågel parkfågel eller i vårt häckningsområde.

Fåglarna vi kan hjälpa är bara tropiska fåglar som köps och används som husdjur och som de inte kan ha kvar av någon anledning. Det kan vara skilsmässa, där fåglarna är strandsatta mellan två stridande parter. Det kan det vara allergi. Det kan vara vid utökning av din familj, eller där redan fåglar är svartsjuka, eller kan det vara efter döden där ingen kan ta hand om fågeln.

Tyvärr kan vi inte ordna det preliminära fågelhemmet, så våra fågelpark gäster kan få tillgång till det. Det måste vänta tills det stora kommer vid ett senare tillfälle. Det är också fåglarna i denna situation som bör få hjälp.

Det nya Fågelhemmet kommer att först kunna vara klart när vi fått så mycket bidrag så vi kan köpa den gård som behövs för detta projekt och kommer då att publiceras regelbundet där vi talar om arbetet på den här sidan.

Klicka på bilden så finns där foto från fågelhemmet 

Monster4 jpeg