Historia

listen_speakit48

 

Så startade vår förening och så fick vi vårt namn.

2003 gick ordförande med i en annan förening, med 14-15 medlemmar.
På ett möte där, blev han invald som ordförande i denne andra förening , -2007 hade de ökat till nästan 400 medlemmar.

Han kom underfull med att det inte fanns samma önskemål om var den föreningen skulle lägga sin energi , som att till exempel; arbeta med mässor och hjälpa skolor, familjer, barn och ungdomar.

2006 kom kontaktakten med Ragnar Wiik, från Foteviken,, som viking, han var,, och föreläste på en av våra mässor..
Han berättade hur vikingarna satt o ristade runskrift, men berättar, att även redan då så hade dom också en massa stavfel, precis som vi som har dyslexi…..

Vi hade fler sammankomster därefter, med vikingarna och andra aktiviteter på våra läger, fick till exempel lära oss och laga mat i grop som vikingar gjorde. detta tyckte vi var väldigt intressant och att man redan då kunde härleda dyslexin.

Sen bar det sig inte bättre än att vi bröt oss ur den föreningen och satt och funderade på ett nytt namn på den nya föreningen, och efter många förslag på namn, så kom vi på historien om Runstenen och då tyckte vi att det var ett passande namn på den nya föreningen därav denna historia så kom Namnet Runstenen och startade 2008-01-16
2 grejer togs med; ungdomsläger samt att göra mässor.

Vi ville skapa en familj, där alla är välkomna vi har stor erfarenhet av dyslexi och npf.
Npf är en förkortning på neuropsykiatriska funktionshinder såsom ADHD, ADD med flera.

Men redan 2007 -07 starta vi ett samarbete med fler andra föreningar, och som en studiedag 2008-08-15,16 hade en föreläsning för 250 lärare som i genomsnitt fick betyget 5 av 5 möjliga av alla lärarna, de är så vi tänker fortsätta arbeta att utbilda både skolor och familjer.

Från och med 2014-02-14 utvecklade vi föreningen, där vi för närvarande står på 4 ben som består av dyslexi, e-sport, skateboard och ett räddningscenter för papegojor.

Vi är öppna för fler ben i vår förening, medlemmar är välkomna med intressen och förslag.

2017 på årsmötet så fick vi ett Riksorganisation som heter Funkibator